Saturday, January 28, 2012

MINUMAN DIET KU -NH DETOXLIM NATURAL CLENX TEA-

Assalammualaikum kwn2 ku sekalian...hahaaaaa segan plak nk citer kat korg..tp memandangkn aku nk bgtau jugak so tpakse la buat muke xmalu..hahaa... ok..korg ingt x last year tahun 2011 aku bgtau aku nk diet habis2an??? ingt??? nk dijadikan citer punyela lama aku xmkn nasi dgn diet ketatnyer alih2 bile timbang still no yg sme je die kuar..gile fed up aku dibuatnyer..sama je la if aku mkn kn??? dgn bantuan samsung galaxy tab n internet umobile, aku pun research la ape sbb aku nie susah sgt nk kurus even xmkn nasi lgsg...so the answer is "constipation" atau dlm bahasa org melayu kita ialah sembelit...bile aku renung2kan mmg btol pon sbbnyer if korg nk tau aku nie kdg2 membuang ada la dlm 3x seminggu..mybe itu adalah faktor yg menyebabkan aku nie xkurus2 kan... haishhhh :(

 member2 aku yg bdn kurus semua membuang sehari sekali...

so mk dijadikan citer, mase temankan membe cina aku membeli limau sempena Tahun Baru Cina aku ni pon singgah le ke Watson dalam KL Festival City Danau Kota, KL tu.. memula ingt nk beli "Juvanes" tp tgk hargenyer yg mhl aku pon belilah cik  "NH Detoxlim Natural Clenx Tea" nie... harga blh tahan la rm57.60 (40 teabags) dan dpt percuma 1 kotak kecik yg ade 10 teabags... taraaaaa inilah die picnyer : 

yg dlm mug tu adalah tea yer..harap maklum heheee
ok aku nk story plak kat korg bende alah nie berkesan kat aku or x... hmmmm... .hurmmm... ehemm.... heheee....aku minum air nie pagi pas2 aku simpan tea yg telah digunakan td utk mlm b4 tido...dan hasilnyer tghari around kol 12 aku akn berak... dan  malam around kol 8 aku akan berak lg...  and 4 ur information bende nie xmcm teh org kg 2 tau...if korg minum teh 2 akn berak smpi korg jd lunyai kn? tp bende nie lps korg membuang jer automatik bdn akn ringan... itu bg aku la kan... bab mkn plak bende nie xde pon nk thn nafsu korg spy jgn mkn...tp if korg btol2 nk diet mkn kene la jaga, xleh minum ais n kene jgk bersenam...so utk sebulan nie aku cuba utk try xmkn mknan bminyak, minum ais n mkn nasi..apa yg penting kene bersenam... nk tau berapa berat aku??? of cos la blh..TAPI KENA TGGU AKU KURUS DULU LA BARU AKU MENTIONED KAT KORG KEY!!!! HEHEEEE... okkkkkk jumpe lg... : p
bilakah???? ngeee = ?

4 comments:

  1. good job!... benda ni mmg bagus.. kalau utk orang yg nak detox biasa (bkn tujuan slimming) amalkan 7 hari in a row then after 3 months amik lagi.. bergantung pada tahap keperluan utk detox..

    ReplyDelete
  2. Hehee tq darl...sbb lps bsalin ni asyik sembelit jer..tu berat pon tang tu je huhuu..awk da try ke?

    ReplyDelete
  3. hi kak. nak tny, saya tgh amek sd2 alpha lipid, boleh tak amek sekali dengan tea ni?

    ReplyDelete
  4. haiii yunk...yup try la..akk mmg suka guna nie...selalo mnum b4 tidur...esk pg teros membuang...

    ReplyDelete