Thursday, November 10, 2011

PENGALAMANKU BERCUTI KE BANDUNG ~ PART 2 ~

SALAM KORG YG COMELLLL.....

ok ari ni 2nd day aku di bandung iaitu 6 sept 2011 bsamaan hari jumaat aka cuti am di malaysia (malaysia day) Breakfast kami pd pagi nie sudah dikira dlm pakej hotel..Menu kami pagi 2 aialah nasi goreng + telur dadar + roti bakar + keropok + air teh..Rupe2nyer kat sini punyela ramai org Malaysia menginap di Hotel Orange..itu pon aku tau masa nampak dorg breakfast sama2 dgn kami...maybe hotel ni murah kan 2 yg ramai orang Malaysia 2..Selepas breakfast  kami menunggu Pak Teddy utk ke Pasar Baru..So ari kedua nie kami byk habiskan satu ari ke Pasar Baru aka tmpat shopping yg plg popular di Bandung..even org Jakarta pon turun shopping disini...hehehee..kat sini mmg murah giler2..yg plg murah baju2 jubah, kain2 ela, telekung dll..


welcome 2 Pasar Baru, bandung

ini dia pasar baru

keadaan di pasar baru

telekung yg murah2

cantik kan???

my mom borong telekung

kami yg cbuk tawar menawar jubah : )

beg aku yg penuh dgn barang shopping huhuu

sale! sale!

my sister..


kat cni blh siap jahit baju..dlm 1 hari da siap..


jubah kat sana murah giler..if kat malaysia mau rm200


woowww...


giler sesak kn??? nsb baik dania jenis xmeragam..huhuu good girl : )


Lps shopping ktorg saje2 nk jln kat luar..tgk2 hujan...so xdpt la nk jln kat luar Pasar Baru 2..dan ape yg aku nmpk la kan...kat Bandung nie bile hujan jer sampah2 akn keluar dr longkang2..giler byk..If korg kat ctu mmg akan rase kegelian la..huhuu...hujan bese2 je..xla lebat sgt...so nie slh satu pic yg aku dpt snap...


taraaaa....ni baru hujan bese..bukan hujan lebat mana pon...huhuuu

okkk selesai laburan di Pasar baru..masa yg kami ambil ialah dr 9 am hingga 4 pm..giler lama kn..hahaaa..lps kami keluar dr Pasar Baru, Pak Teddy suggest kami utk rasa " SINGKONG KEJU".. 1st time ktorg dgr nie..sooo nantikan...huhuuu...

Taraaaa...ini rupe2 nyer SINGKONG KEJU yg Pak Teddy suggestkan 2..mmg sdp..Singkong tu actually ubi yg digoreng dan dicampurkan dgn cheese..mmg sedap... TERBAEKKK!!!

"singkong keju"

mama n dania bergambar di kedai "singkong keju"..kedai nie jual di tepi2 jln jer..

my hubby ask the recipe ..hahaa

so sape2 yg dtg ke bandung try la mkn singkong keju nie..mmg sedap!!

Selesai isi perot ala2 kadar..kami pon tros pergi ANAKECIl...kedai utk brg2 baby..soooo let's go....

ini dia kedai ANAKECIL

kami di kedai ANAKECIL

our family...

hmmmm...aku nk advise kat korg la kan..if nk beli brg baby nie better korg beli kat FO sbbnyer beli kat ANAKECIL nie harga die mhl giler..bkn aku sorg jer yg ckp mcm 2 tau..artis Indonesia si Agnes Monica pon ckp mcm 2..mn aku tau? sbb kat ctu ade komen artis2 sana..so si Agnes Monica nie tulis " mahal bangat"...huhuuu ...

sampai disini shj utk ari kedua berada di Bandung..to be continued utk hari ke-3...jgn lupe baca..tqqq


3 comments:

  1. " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    astri.ryunita@gmail.com


    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera


    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete
  2. Comingsoon www.telekungrozalia.com

    Industri pembuat telekung cantik dan sedap dipakai.

    Terima tempahan dari berbagai jenis materials

    ReplyDelete
  3. Comingsoon www.telekungrozalia.com

    Industri pembuat telekung cantik dan sedap dipakai.

    Terima tempahan dari berbagai jenis materials

    ReplyDelete